Het leven gaat z'n gangetje - Reisverslag uit Montevideo, Uruguay van Tabe en Sabrina - WaarBenJij.nu Het leven gaat z'n gangetje - Reisverslag uit Montevideo, Uruguay van Tabe en Sabrina - WaarBenJij.nu

Het leven gaat z'n gangetje

Door: Tabe en Sabrina

Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina

09 November 2009 | Uruguay, Montevideo

Het is weer tijd voor een nieuw verhaaltje. Afgelopen weken hebben we weer het nodige meegemaakt, en dit willen we jullie natuurlijk niet onthouden.

2 weekenden terug zijn we een paar dagen bij Lourdes, de begeleider van Sabrina, op bezoek geweest. Zij woont een stuk buiten Montevideo en middenin de campo (platteland). De eerste avond begon al meteen goed want we hebben uitgebreid de parilla (bbq) geprobeerd… van alles kwam voorbij; nieren, maagspier, bloedworst… Dat laatste heeft alleen Tabe geprobeerd en viel niet echt in de smaak! ’s Avond was er veel wind en regen waardoor de stroom uitviel en er ook geen water meer was. Maar dit gebeurd wel vaker in de campo en Lourdes was voorbereid met flessen water en kaarsen, het echte leven op de campo was begonnen ;) De tweede dag hebben we de hele familie ontmoet, en stuk voor stuk, alle 8 schuren van de kippenboerderij van Lourdes’ broer bekeken. In elke schuur kwam er weer een ander verhaal, maar wij zagen er geen verschil tussen… ’s Avonds hebben we een Uruguayaans kaartspel geleerd… Een ingewikkeld spel met veel tactiek en je moet naar elkaar seinen. Op een gegeven moment snapten we er niks meer van, maar dat kon ook komen door de vele baco’s die werden gedronken. Om 11 uur ’s avonds kwamen de ouders van Lourdes ook nog eens langs want het was tijd voor het avondeten. De laatste dag zijn we mee geweest naar het stembureau (er zijn nationale verkiezingen) waar we uiteraard de nodige aandacht trokken als “blonde buitenlanders”. Als afsluiter van het weekend was er een bbq met de hele familie en neven en nichten in de middag, met weer de nodige cervezas.. Toch gek om het hele weekend met je begeleider cervezas en bacos te drinken... maar toegegeven… het bevalt wel!!

Met het project van Sabrina gaat het ook goed. Afgelopen weken ben ik op bezoek geweest bij een aantal coöperaties. Hier heb ik interviews gedaan met bestuursleden, wat verassend goed ging in het spaans. Een aantal coöperaties waren een eindje uit de buurt dus hebben Lourdes en ik een nachtje in een hotel geslapen. Die dag waren we al vroeg klaar met de interviews, dus hadden we mooi de tijd om met de auto een beetje langs de kust te crossen, en had ik mn persoonlijke gids voor het sightseeen. Heerlijk gewerkt dus! Een andere dag hebben we een rondleiding gehad in een fabriek waar wol wordt geproduceerd. Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een proefsurvey. Vanaf aankomende woensdag of donderdag ga ik deze testen. Ik heb hiervoor 5 cooperaties geselecteerd door het hele land heen. Dus de komende weken ga ik lekker met een autootje rondtoeren en overal een kijkje nemen en interviews doen. Ik heb er super zin in om zo lekker praktisch aan de gang te gaan en het lijkt me leuk om bij de mensen op de boerderijen te gaan kijken.

Ook Tabe is nog altijd druk met het geven van engelse les in de barrios (buitenwijken) van Montevideo. Elke keer is het weer een groot feest als hij aankomt.. Lesgeven met 3 kinderen rondom zn nek is geen uitzondering meer. Tegenwoordig nemen de kinderen ook schriften mee naar de les, en laten ze vol trots zien wat ze allemaal nog weten van de vorige les. Door middel van simpele spelletjes probeert Tabe ze bijvoorbeeld de maanden van het jaar te leren. Het is erg leuk om te merken dat de kids zo enthousiast zijn, dat maakt het ook zo leuk om daar les te geven. Verder heeft Tabe zijn eerste fietstocht gedaan voor de taalschool. Dit was ook geslaagd. Deze week gaat hij weer op stap met de studenten en organiseert onder andere weer een uitstapje naar de campo om te paardrijden met een lekkere asado na afloop.

Vorig weekend zijn we weer in Buenos Aires geweest. Het was erg slecht weer dus hadden we geen zin om veel te ondernemen. Tussen de buien door zijn we nog wel naar een antiekmarkt geweest. Soms konden we niet goed zien of ze nou spullen verkochten of dat ze de boel aan het verbouwen waren. Antiek is waarschijnlijk niet echt voor ons weggelegd! Maar het was wel een gezellige wijk met gezellige, kleine smalle straatjes en marktkraampjes op straat. Een andere dag hebben we geluierd in de japanse tuinen en hebben we de wijk Boca bezocht. Dit laatste is wel grappig om te zien, maar helaas ontzettend toeristisch en we waren dan ook al gauw uitgekeken. Toen de “proppers” van de restaurants ons zelfs met Nederlandse woordjes naar binnen probeerden te lokken zijn we maar weer gegaan. ’s Avonds zijn we met de nachtbus teruggegaan naar Montevideo (ritje van 9 uur in een super de luxe bus voor maar 25 euries!!) Tijdens het inchecken voelde Sabrina zich al niet lekker en bij gebrek aan een wc heeft ze de prullenbak maar ondergekotst.. Tijdens de reis was het niet veel beter en elke 30 minuten was het rennen naar de wc. Je begrijpt dat het niet zo’n prettige reis was.

Afgelopen weekend hebben we alleen maar gechilld. Het windseizoen begint op gang te komen en Tabe heeft lekker veel gekite. Zaterdag zijn we wezen stappen en zondag hebben we uitgebrakt op het strand... het was heerlijk weer, zo´n 25 graden, jaloers?? Helaas was de afsluiting van het weekend wat minder geslaagd. Dit keer werd Tabe ziek, en heeft de hele nacht overgegeven. Blijkbaar hadden we toch niet genoeg gechilld!

Nou dit was het wel weer... Over een tijdje zullen we wel weer wat schrijven!
Veel succes met het koude herfstweer in Nederland, wij zullen hier nog wel wat extra zonnestralen opvangen voor jullie!

Chau!!
Tabe en Sabrina

Voor de foto’s weer het welbekende adres: http://picasaweb.google.com/tabeensabrina

• 09 November 2009 - 19:45

Pascale:

Hallo Tabe en Sabrina,

Wat klinkt dat goed allemaal!
    Jaloers jullie zijn lekker bezig!
    Nou ik hoop dat ik niet zolang hoef te wachten op jullie
    volgende verhaaltje, want ik vind het hartstikke leuk
    om te lezen wat jullie allemaal meemaken!
    Aankomende zaterdag speelt Uruguay tegen Costa Rica…
    Wel grappig idee dat jullie waarschijnlijk in de kroeg zullen zitten om
    Uruguay te supporten en ik zit hier te juichen voor Costa Rica ;)
    Groetjes
    Pascale

• 09 November 2009 - 20:24

Gerda & Harry:

Hey mensen,
    Leuk om weer iets van jullie avonturen te lezen! We wensen jullie veel goeds in dat verre wereld deel. Pas goed op jezelf en een behouden vaart met z'n 2-en!!

groetjes
    Gerda & Harry

• 09 November 2009 - 21:06

Mudde:

jopoooo.
    klinkt weer goed allemaal. helemaal die asado's met baco's.. alleen jammer dat ze niet wat fatsoenlijks op die keu kunnen gooien. maar alleen van die ellendige nieren en andere organen....
    maar hopelijk zit er ook wel eens een lekker biefstukje of kippetje tussen?! dan is het wel heel lekker.
    jammer van de regen in BA. weet je nog hoe die wijk heette, wij zijn ook naar zo'n antiekmarkt geweest.
    nou kalm an daar! geniet er lekker van! jullie werk van jullie allebei klinkt in ieder geval supertof, dus dat komt vast goed!!

• 10 November 2009 - 07:02

Wilmas:

He mensen,
    lastig he dat jullie nu allebei ziek zijn geweest... maja, gelukkig doen jullie t omstebeurt, kan de een voor de ander zorgen :)
    Relaxed t strand dichtbij! Geniet van de wind en het weer... en veel plezier met je surveys, wat goed dat t werkt in t spaans!! Respect!

• 10 November 2009 - 10:08

Peek:

Heey samson en Tabe!
    Weer een donders mooi verhaal! Lekker al die asado´s zeg! Echt super naar dat je ziek was in de bus.. pff verschrikkelijk.. en toen Tabe nog even lekker aangestoken dus!! Sabrina, heel veel succes met t rondtouren en de boerbezoeken, wordt vast tof! En Tabe, heel veel succes met les geven, rondleidingen geven en kiten natuurlijk!
    xxx

• 10 November 2009 - 13:43

Ina:

Oke, het staat nu dus 1-1 in ziekzijn. Sabrina, dat kun je toch wel beter?! Nee hoor, blijf maar lekker gezond. Ik hoop dat dit de laatste keer was voor jullie! Geniet ervan Sabrina, dat je lekker rond kunt reizen voor je interviews. Doe je dat alleen of met iemand? Tabe, gaaf zeg wat je doet!
    Liefs

• 10 November 2009 - 21:12

Leon:

Erg leuk om de update weer te lezen, alleen wat minder van die zieke dagen natuurlijk. Maar zo te lezen hebben jullie je er weer goed doorheen geslagen;)
    Have fun!!

• 11 November 2009 - 10:08

Maarten:

mooi shirtje heb je aan tabe! trouwens, goed bezig op school, alleen maar meisjes!! YEAH! en uiteraard de bijbehorende MILFS...Owkayyyyyyyy!leuke foto's btw en mooi dat alles zo goed loopt. het is toch ook weer niet zo'n fokking sloeberland als ik dacht, ook ik leer af en toe nog eens wat :)

groetjes!

ps: ik snapte niks van het verhaaltje, ik miste de beknopte versie speciaal voor mij.

• 11 November 2009 - 12:26

Tabe:

Jo Maarten

Ik hoop dat je snapt dat Sabrina de verhaaltjes maakt en ik er minimaal bij betrokken ben. En omdat ik geen zin heb om elke keer weer een samenvatting te maken, komt er bij het vogende verhaaltje een samenvatting van dit en het volgende verhaal. tjoo

• 11 November 2009 - 17:49

Judith:

Hey Sab en Tabe!

Weer erg leuk om jullie verhaal te lezen en de foto's te zien! Sab, leuk om je begeleider ook op een andere manier te leren kennen! Mooi dat je project goed loopt! Succes met de interviews en Tabe jij met het lesgeven in Engels!
    Hier is het inderdaad echt herfst, maar de echte kou is er nog niet!

Judith

• 13 November 2009 - 13:24

Opa En Oma:

Hoi sabrina en Tabe,
    Zo zien jullie nog eens wat van de wereld,meer als ons.
    IK heb de verhaaltjes gelezen en zie dat je je wel vermaakt.
    Veel plezier nog.
    groetjes van opa en oma

• 14 November 2009 - 06:47

Esther:

Hey Tabe en Sabrina!

Goed om te lezen dat jullie het nog zo naar jullie zin hebben! Alleen die zieke nachten zijn wat minder...
    Hier wordt het helaas behoorlijk koud, had vandaag maar 15 graden :-(!

Liefs, Esther

• 16 November 2009 - 11:31

Christiaan Thomassen:

Tabuhh,

Hier bij Arkefly alles goed. We borrelen veel minder sinds je weg bent.
    Je hebt het prima naar je zin zie ik zo.

See ya en N-joy

• 16 November 2009 - 11:33

Arno:

He Tabe,

Lekker op de trekker.
    Mooie verhalen!

Groet, Ornella, Arno, Lisette (ArkeFly).