Eerste weekje Buenos Aires
Door: Tabe en Sabrina
Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina
07 September 2009 | Argentinië, Buenos Aires
Hier de eerste berichten vanuit Montevideo! Afgelopen week zijn we vol goede moed en met 2 volle tassen vertrokken naar Argentinië. Na een lange reis kwamen we dan om 8 uur ‘s avonds aan op Buenos Aires met, jawel, 1 tas… Zoals we al gewend zijn was Tabe’s tas weer niet meegekomen, en moesten we in ons beste Spaans meteen al regelen dat die tas later naar ons hostel zou worden gebracht. Natuurlijk kostte ons dat geen enkele moeite…
Na een avontuurlijke taxirit (waarom zou je tussen de strepen op de weg gaan rijden, als er meer auto’s passen als je dwars over de strepen rijdt?) kwamen we aan in ons hostel voor de komende 4 dagen. De eerste avond hebben we alleen het noodzakelijke gedaan, wat betekent een paar cervezas drinken :) De dagen erna hebben we de stad verkend… We hebben Casa Rosada bezocht (is een mooi oud en vooral roze gebouw, zie foto’s), nog wat andere historische gebouwen, de beroemde begraafplaats Recoletta met het graf van de welbekende Evita (Eva Perron), stadsdelen als San Telmo, Palermo en Puerto Madeira (voor wie het weet), en uiteraard hebben we het “Holanda Monumento” bezocht. Dit was een klein oranje muurtje vlak voor een lelijk oud gebouw met silo’s. Zeer de moeite waard….
Na een paar dagen in het drukke maar gezellige Buenos Aires te zijn geweest, hebben we de boot genomen naar Uruguay. Tijdens de busrit konden we al een beetje een indruk opdoen van het landschap, en dat viel ons niet tegen. Het is allemaal erg groen, en er zijn ook palmbomen. Het gedeelte waar we nu in wonen (op de taalschool) doet een beetje denken aan Oost-Duitsland, maar het gebied bij het strand (dat hebben we natuurlijk ook al gecheckt, het waait er goed en regelmatig!!) is hier 10min lopen vandaan en erg mooi! Tot nu toe is Montevideo erg mooi en lijkt het ons een prima stad om de komende maanden te vertoeven. Er zijn veel chill-plekken dus dat komt helemaal goed hier!
Vandaag zijn we begonnen met de Spaanse lessen. Er zijn nog 4 andere studenten maar die kunnen allemaal al beter Spaans, en dus zitten wij lekker met zn tweeën in een klasje! Erg gezellig dus. De mensen van de taalschool zijn allemaal ook erg aardig, en bovendien erg geduldig als we maar wat aanklooien in het Spaans. We wonen in de residencia boven de school met nog andere studenten, dus dat is ook erg gezellig! Naast de lessen kunnen we ook mee op activiteiten, zoals een city-tour doen, naar een goudmijn en paardrijden. Dit lijkt ons allemaal ook erg leuk, en het is natuurlijk een goede manier om ons Spaans te oefenen. Hierover de volgende keer waarschijnlijk meer.
Nou hier is het dus allemaal dikke prima, en we vermaken ons best! Helaas is het nog wel een beetje koud (20 graden) maar de zomer komt eraan!
Voor onze foto’s kan je terecht op: http://picasaweb.google.com/tabeensabrina
Tot de volgende keer!
Chau Chau!
Tabe y Sabrina
08 September 2009 - 06:17
Anita:
Goed begin. Mooi Tabe dat je weer kunt genieten op het water.
groetjes uit zwolle -
08 September 2009 - 06:42
Pascale:
Hallo daar,
Fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen! Geniet ervan, succes met Spaans leren.
Liefs Pascale -
08 September 2009 - 07:22
Bas:
Hey jullie daar,
Klinkt allemaal erg goed. Ik zal regelmatig jullie berichtjes checken zodat ik een beetje op de hoogte blijf wat jullie uitspoken. Veel plezier in Uruguay en succes met jullie spaans leren.
08 September 2009 - 07:26
Anniekp:
Jo Samson en Tabe!
Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen!! BA is idd erg druk he, en leuk om te zien dat jullie dezelfde dingen hebben bezocht! Nu gauw spaans leren en nog even genieten van het nog niet AV´en.. Tof dat t strand trouwens zo dicht bij is! nou succes met het wennen, ik ga nog ff mn eindpresentatie voorbereiden :S
kus -
08 September 2009 - 07:41
Feike:
Zo.. dat klinkt al weer helemaal geweldig hoor! Mooi dat het allemaal fijn en gezellig is bij de taalschool, en dat ze een beetje geduldig zijn.. kan me wel voorstellen dat ze dat nodig hebben bij tabe ;-)
Ook mooie foto's! Lekker veel foto's van gebouwen in oude stijl, dank daarvoor! En ik wist helemaal niet dat Esmeralda daar ook was..!
Nou, klinkt goed, ga zo door, en hou me (ons) op de hoogte!
Greetz! -
08 September 2009 - 09:54
Judith:
Hey!
Klinkt als een goed begin! Fijn om te horen dat jullie het naar je zin hebben!
Geniet er maar lekker van!
Groetjes Judith -
08 September 2009 - 10:44
Harriet:
Jullie zijn je alweer aan t inburgeren lees ik! Geniet van jullie strand, taallessen en mooie weer! k heb net mijn voorstel gepresenteerd, ging goed! -
08 September 2009 - 10:52
Ina:
Nou, dat is wel koud zeg, 20 graden.. Erg leuke foto's trouwens, haha. Sabrina, ooit gedacht aan een baan als 'levend standbeeld'? Leuk om beetje een impressie te krijgen van wat jullie hebben gezien.
Hoe gaat t Spaans trouwens? Gappig dat jullie bij elkaar in een klasje zitten, hoop dat dat goed blijft gaan :P
Liefs -
08 September 2009 - 11:24
Wilmas:
Ja, nog een lieve vriendin in het buitenland :D Goed om te horen dat jullie je vermaken daar... Spaans, lukt dat een beetje? Dinka is echt lastig, ik kan alleen groeten en tellen nu..
Veel plezier daar en ik denk dat jullie het wel leuk gaan krijgen zo te horen!
Liefs Wilma -
08 September 2009 - 15:10
Marjolein:
Hey Sabrina en Tabe,
Mooi dat jullie goed zijn aangekomen en het goed naar jullie zin hebben! Veel succes met Spaans.
x mar -
08 September 2009 - 17:34
Esmeralda:
he tabe en sabrina...
en kon ook echt niet anders dan dat tabe z'n tas er weer neit was moest er ook erg om lache toen ik dit hoorde.
fijn dat jullie nog een beetje aan me denke dankzij de mooi straatnaam natuurlijk
veel suc6 met jullie spaans nog en tot en volgende verslag
liefs Esmeralda -
08 September 2009 - 18:04
Joost:
hey tabe en sab,
Mooi he Buenos? Tops om de fotos te zien..ben weer ff helemaal terug. Zijn jullie nog in San Telmo geweest op Plaza Dorrego? Erg de moeite waard, zeker in de weekenden met heel veel straat theater en tango. Doen hoor, als jullie weer in Baires zijn! Geniet en heel veel succes in Uruguay! Ik zit nog even na te denken over relaxte tentjes en nightclubs, laat ik nog wel weten. -
08 September 2009 - 18:44
Maarten:
vooral die sterk geaderde penis brug is mooi. ik snap best dat tabe die in zn mond wou nemen. gay -
08 September 2009 - 18:45
Marije:
Hey Sab en Tabe!
Zo te zien vermaken jullie je goed daar. Hebben de Spaanse lessen in Wageningen nog een beetje effect gehad of ben je alles weer vergeten? Sab je bent trouwens wel een übertoerist met je kaart die op bijna alle foto's staat. Veel succes met het Spaans en alle andere dingen natuurlijk!
09 September 2009 - 04:10
Leon Oosterik:
Hej!!
Beetje jammer van die koffer, maar zo te zien en lezen vermaken jullie je wel goed daar dus.... Succes met Spaans en have fun;) -
09 September 2009 - 11:52
Astrid Henk Mascha:
hoi fijn dat jullie goed zijn over gekomen ik wens jullie een leerzame en leuke tyd we kunnen jullie weer leuk volgen vanaf de site en dat gaan we zeker doen nu een leuke tyd en de groetjes en veel liefs van ons uit zwolle -
09 September 2009 - 18:23
Kirsten:
Hoi,
Benny en ik hebben een nieuw mailadres;
kc.corporaal@kpnmail.nl en van benny lj.bergman@kpnmail.nl.
Groetjes en nog veel plezier. Kirsten -
13 September 2009 - 07:30
Esther:
Hey!
Klinkt echt SUPER daar joh! Ik hou je in de gaten vanuit Hanoi!
Liefs!