Paluma Rainforest en Bowen
Door: Tabe en Sabrina
Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina
24 September 2007 | Australië, Townsville
Hier is weer een nieuwe update!
Dit keer kunnen we jullie melden dat we een nachtje in het regenwoud hebben geslapen (ja inderdaad.. daar waar we die enge supergiftige slang hadden gezien ;) ). Supergaaf! We haddden op de kaart gezien dat er maar 1 camping was, dus aangekomen bij Paluma zijn we daar maar heen gereden.. Meteen even netjes aangemeld bij de "receptie", wat je nog het beste kunt omschrijven als twee palen, met daarop een plankje met een paar folders waar je je naam opschrijft en je registratienummer van de auto. Hup wat geld erbij in het bijgevoegde envelopje, en je mag door als een echte "camping gast"! Maar wat een mooie camping! De twee voorzieningen waren, jawel uiteraard een bbq, en een wc-huisje zonder licht en met alleen koud water! Wel superleuk om eens zo primitief te kamperen!! 's Avonds lekker gekookt op ons gasstelletje, gezellig bij kaarslicht, want licht was er dus niet. Dr kwamen alleen wel erg veel muggen op af, waardoor we, gezien we al genoeg vlees in de pasta hadden gedaan, het eten lekker in de auto hebben opgegeten.
Overdag is het regenwoud echt prachtig, maar 's avonds in het pikdonker en met al die onbekende geluiden om je heen, is het toch wel spannend hoor! We hoorden de hele nacht een of ander beest achter ons in de bosjes scharrelen, en we hadden die dag ook alweer 3 nieuwe slangen ontmoet. Dit plus dat er een bosbrand vlakbij was(dat hadden we al gezien toen we kwamen, maar het leek niet echt dichterbij te komen, en onder het mom van "ze waarschuwen heus wel" dachten we dat kamperen geen kwaad kon) maakte de nacht erg spannend en leuk!!
We hebben de tent goed dichtgehouden tegen de spinnen, slangen en andere beesten, en hebben een heerlijke lange nacht kunnen slapen, met een mooi ochtendkoor van vogels in de morgen als wekker! Al gauw kwamen we erachter dat het "beest in de bosjes" gewoon een bushturkey was, en de bosbrand waarschijnlijk een gecontroleerde bosbrand was. Maar bij het opruimen van de tent kwam daar wel een spinnetje uitgesprongen!
Die dag een frisse douche genomen in de Big Crystal Creek. Dit was weer even mooi als de little crystal creek die jullie wel kennen uit het vorige verhaaltje. Daarna hebben we nog gesnorkeld tussen de schildpadden en vele vissen in het Paradise Waterhole. Superlief al die kleine schildpadjes! Ze steken telkens hun koppie boven water om je te bekijken en gaan dan weergauw terug naar hun moeder.
's Avonds hebben we de verjaardag van een huisgenoot gevierd. De dag erna vonden we zijn fiets terug midden op de tafel in de kamer, en er lagen overal flarden karton en de ventilator zat los... mmm je kunt indenken dat we een leuk feestje hebben gehad ;)
Afgelopen weekend zijn we er weer op uit gegaan, dit keer eens naar het zuiden! Naar het prachtige plaatsje Bowen. Tenminste, we dachten dat het wel tof zou zijn daar aangezien een collega-student van Sabrina daar elk weekend heen ging. Nou.. misschien als je van heel erg veel rust houd, en je jezelf goed kunt vermaken met het maken van puzzeltjes, het lezen van boeken, en met andere dingen die gepensioneerden zoal doen, dat je het dan een toffe plaats vindt! Niks voor ons dus! Maar we hebben ons natuurlijk wel vermaakt.. Er was een mooi baaitje waar je prima kon snorkelen, erg vlak en helder water en bovendien erg ondiep zodat je het koraal gemakkelijk zou kunnen aanraken(natuurlijk deden we dat niet!)
De eerste dag, net nadat we aankwamen, zagen we wat kite-surf shit liggen, dus Tabe dacht direct: mooi, hier word gekite! Het spul bleek van een Duitser te zijn die ook net was aangekomen en op zoek was naar een goede spot. Na een praatje hadden we afgesproken de volgende dag te gaan kiten. De volgende dag liet de wind een beetje op zich wachten, maar in de middag nam het wat toe en zijn we naar het strand gegaan, waar ook de Duitser met vriendin net waren aangekomen. Terwijl Sabrina met de duitse chick, Laura, op het strand lag, waren de heren op het water bezig. Helaas kwam de wind uit een ongunstige hoek waardoor het eigenlijk alleen mogelijk was de kust uit te varen richting open zee, maar dat leek ons met de omliggende rotsen en het rif onder water niet zo'n slim plan, dus zijn we langs de kust door de golven gaan banjeren, om vervolgens weer een stukkie terug te varen, en het laatste beetje lopen. Niet ideaal, maar zeker lachen!
Hoewel er normaal in Bowen helemaal niks te doen is, hadden wij geluk, want net dat weekend waren er de Fish Classics in Bowen. Een wedstrijd over wie de mooiste, beste, grootste vis vangt. Dit ging gepaard met livemuziek, kraampjes en natuurlijk eten en drinken (lees: een kleine kermis met groot zoep-terrein). De muziek was super, 5 hillbillies op het podium, typisch hillbillie accent en natuurlijk de spetterende viool-solo's! Samen met de duutsers zijn we daarheen geweest, en hadden een mooie avond ;)
De dag erna zijn we gauw vertrokken uit Bowen om nog iets verder af te zakken naar het zuiden, naar Arlie Beach. Dit is een kustplaatsje vanwaar alle cruises vertrekken naar de Whitsunday Islands. Het is er vol gepakt met backpackers, een heel gezellig sfeertje dus! Eerst hebben we eens gekeken of er nog interessante cruises zijn die we in de toekomst kunnen doen, maar toen we zagen dat er ook de mogelijkheid is om te kamperen op White Haven Beach (dit moet je echt even googlen, zo mooi!!!) waren we er meteen uit: Wij gaan met de ferry, de kitesurf-set en een paar kayaks onze eigen "cruise" maken en kamperen in het paradijsje op een van de mooiste eilanden ter wereld!!
Daarna hebben we de hele middag opnieuw aan het water gelegen. Je zou haast zeggen dat je er wel eens genoeg van moet krijgen van al dat zwemmen en strand-liggen, maar nee hoor, wij niet!! En na een mooi weekend zijn we zondagmiddag weer naar huis gereden voor een gezellig avondje "cluedo-en" met de huisgenoten.. jaja ze hebben weer nieuwe spelletjes gekocht, dus we kunnen weer ;)
Deze maandag is Tabe eindelijk eens aan het werk gegaan: meloenen plukken! Nou nou nou wat een uitdagend werk. Lopend door een veld meloenen oppakken en die op een lopende band gooien, of, ter afwisseling, meloen van de lopende band afpakken en in een doos gooien. En dat in de brandende zon, zo'n 30+ graden en met lange broek en mouwen, want de bosjes zitten vol dieren die bijten (slangen) of prikken, en het leek de eigenaar wel leuk om naast het veld, tientallen bijen-kasten neer te zetten! Pffffff gelukkig is het niet voor lang.
Tot de volgende keer!
See ya!
Tabe en Sabrina
24 September 2007 - 12:58
Mm:
...en alweer een spannend verhaal! Lieve kinderen, pas goed op jezelf en op elkaar!
mm -
24 September 2007 - 13:40
Harriet:
Heerlijk al die muggen en andere beestjes zeg! maar hier is het niet veel beter, ben ook echt lek geprikt dit weekend.
We super gaaf om zo met watervallen te zwemmen tussen de schildpadden, wel koud water zeker?
24 September 2007 - 15:19
Ina:
Dat is wel anders dan kamperen bij een boerderij :-) Elke keer is het weer super om te lezen wat jullie doen! En hoe avontuurlijk jullie zijn, geweldig!!
Tabe, werk se hé, misschien kun je er een nieuwe 'meloen-pluk-dans-move' van maken, beleef je er nog enigzins plezier aan.
Heb Whitehaven Beach even gegoogled... ongelofelijk hoe mooi!!
Hoe gaat het trouwens met jullie kleurtje?
Liefs Ina. -
24 September 2007 - 15:52
Dyonne:
hey meloenenplukker & sammy
jeetje wat een belevenissen allemaal, erg leuk om te lezen!!
en wat dapper dat jullie al die vieze enge beesten durven aan te raken
het ziet er allemaal prachtig uit op de foto's
genieten jullie er maar van, want in Nederland is het saaaaai
xx dyonne -
24 September 2007 - 17:50
Judith:
Super leuk om al jullie verhalen te lezen! Wat avontuurlijk allemaal! Geniet er maar van! -
24 September 2007 - 18:37
Anniek:
hoooi! jeetje, is het echt zo blauw zoals op de plaatjes? wauw! groetjes vanuit het gister nog mooie warme, maar nu koude en natte Nederland... -
25 September 2007 - 06:40
Mudde:
mooie foto's wederom!!! -
25 September 2007 - 07:31
Peekie:
Hey Samson en Tabe!!
Super verhaal weer zeg!! (Anniek in vorige berichtje was toch mudde ;)) super tof wat jullie allemaal meemaken en zien!! En Tabe kan al aardig kiten als je dat zo ziet! mooi man, en nou kan hij ook mooi wat geld verdienen, ookal ist beetje rot baantje! Mooie foto's weer hoor! hihi en wat idd een lieve schildpadjes! vet lief! nou tot mailse maar weer en weer veel succes deze week!!
kusss -
27 September 2007 - 17:15
Reinier:
Yo surfdude! Zo te zien en te horen bevalt t surfen je wel daar! Relaxt man, ben wel een beetje jaloers op jullie. En dat terwijl ik hier weer een stuk moet schrijven voor alweeeeeeeer een project. Maar ach, het is hier ook wel uit te houden hoor als het niet regent :P
Latersss and have fun nog!
Kraeltje -
09 Oktober 2007 - 15:55
Mat'ns:
Hou vooral vol het is nog maar even...