Rondrijden in de Red Shark
Door: Tabe en Sabrina
Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina
09 September 2007 | Australië, Townsville
Maar goed, dit weekend hadden we eindelijk een auto tot onze beschikking, dus konden we wat rondkijken in de omgeving, wat zeer de moeite waard is! Dit komt vooral omdat er binnen een straal van 100km alles gevonden kan worden, van tropisch regenwoud tot outback en natuurlijk het great barrier reef! Sabrina had een strakke planning bedacht zodat we zoveel mogelijk konden zien in een weekend, daar ze bang is dat we te weinig tijd hebben om alles te kunnen zien in de resteerende tijd. Maar goed, het weekend hebben we goed besteedt, met zaterdag een bezoekje aan het billabong sanctuary en zondag een bezoekje aan het tropisch regenwoud iets boven Townsville.
Op aandringen van verschillende mensen hier zijn we zaterdag naar het billabong sanctuary gegaan, waar allerlei beesten uit Australie zijn ondergebracht in een soort dierentuin, maar wat ook veel weg heeft van een national park. Zo liepen de kangaroes gewoon vrij rond, en bestonden veel "kooien" uit niet meer dan een hekje om een stukje natuur heen, met een beest erin. Grote trekpleisters waren de koala's en wombats! De koala's waren echt super lief en pluizig! De wombats zijn naar Tabe's mening vele malen gaver: Groot, donker en gewoon tof om te zien. Helaas hebben we ze niet zelf in de handen gehad, want daar moest voor worden betaald, en dan had je hem alleen zo'n 30 sec vast voor de foto. Wel hebben we een krokodil in de handen gehad, een slang om de nek genomen en een of andere rare hagedis gepakt waarvan de voorkant identiek was aan de achterkant! Echt precies symmetrisch! Al die beesten werden gepresenteerd met een stukkie uitleg en info door de rangers. Alles gewoon in de buitenlucht tussen de mensen, niet vanuit een kooi. Verder nog wat rondgekeken en toen was het tijd voor het krokodillen voeren! Ik denk dat velen de beelden wel kennen van wijlen Steve, maar wat gaaf om te zien! Die beesten verdwijnen in knie-diep water, en dan zie je zo ook echt niet, ondanks de 3 tot 4m die ze groot zijn. En dan uit het niets komen ze tot de achterpoten recht uit het water om vlees te pakken, nou, daar wil je niet in de buurt zijn. Ook hier veel tips over de gevaren, want "in het wild" zie je ze gewoon echt niet. Pfff echt gaaf om te zien!
Zondag zijn we naar een klein plaatsje genaamd Paluma gereden. Dit ligt zo'n 85km boven Townsville, en midden in het tropisch regenwoud. De weg erheen is vrij kaal,alleen maar dorre bebossing en geen huizen of wat dan ook. Dan moet je van de snelweg af en slinger je via een kronkelige weg de bergen op en het regenwoud in. Na 7km kwamen we bij een waterval genaamd Little crystal creek uit. Dit was een klein watervalletje wat in het regenseizoen in een flinke waterval veranderd. Het bestaat uit een klein stroompje water dat zich via rotsen en kleine watervalletjes een weg naar beneden baand. Ook waren er kleine, diepe poultjes water te vinden, waar Tabe van rotspartijen sprong om maar een duik te kunnen nemen in het ijskoude bergwater!
Hierna verder gereden om na 17km de bergtop te bereiken. Hoewel het een kleine afstand is, duurde het toch een klein uur om boven te komen omdat de weg uit enkel en alleen bochten bestaat. Dit gepaard met een stijgende lijn zorgde ervoor dat er gemiddeld 25km/u kon worden gereden. Maar het was de moeite waard want het regenwoud was echt tof om te zien! Dit in tegenstelling tot Paluma, wat uit 10 huizen, een kerk en een school bestond. We hebben een kleine wandeling door het regenwoud gemaakt, wat heel mooi is om te doen. Het is er vrij koel, omdat de zon word afgeschermd door de grote, hoge bomen. Tijdens de wandeling schrok Sabrina opeens van iets in bosjes, het bleek een slang! De slang lag direct naast het pad, wat zo'n 50cm breed was, en waardoor er geen ruimte overwas om om hem heen te lopen. De slang was over de meter en helemaal zwart, wat heel toevallig het ingewikkelde kleurenpatroon is van de giftigste slang ter wereld, de inland taipan, waarvan 1 beet genoeg gif bevat om 60 volwassen mensen te doden! Nou zijn er ook slangen die niet giftig zijn, maar op de taipan lijken als verdedeging, maar goed, wie neemt het risico! Wij niet! Tabe vond het gaaf en nam foto's terwijl Sabrina op een afstandje stond te trillen, en dan ook echt trillen! Gelukkig kroop de slang weer verder en zijn wij doorgelopen.
Hierna had Sabrina geen zin om nog een stukkie regenwoud te verkennen en zijn we terug gereden. Maar, over twee weekenden gaan we kamperen in het regenwoud, dus we zullen zien wat we nog meer tegenkomen!
Deze week gaat Sabrina weer aan het werk, elke dag. En Tabe, die die gaat deze week weer flink surfen, elke dag. Want de wind ziet er weer goed uit. Je begrijpt, die verveelt zich echt niet!
Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd en in afwachting van uw antwoord verblijf ik blablabla
Hoogachtend
Tabe & Sabrina
09 September 2007 - 16:35
Ina:
Hey Tabe en Sabrina,
Elke keer weer leuk om wat van jullie te lezen! Wat hebben jullie veel gedaan zeg! Ik ben van plan om je een keertje een mailtje te gaan sturen Sabrina, maar ja, je kent mij he :-)!
Werk se deze week weer, hoe gaat het ermee? Is het nog een beetje leuk? En hoe zijn je collega's?
Groetjes Ina. -
09 September 2007 - 16:40
Margriet:
Hoi.. hier dus een berichtje van de diek....... jawel.....DE DIEK.......haha
gisteravond hoorde ik op het dijkfeest..dat jullie in verweggiestan zitten , en dat jullie een weblog bijhouden... leuk....dus even opgezocht en ook maar even reageren.... heel veel plezier en tot ziens...
Wim,Margriet Edwin en Stefan Put -
09 September 2007 - 17:16
Marc:
heey.. leuk verhaal ;) grappig met die slang ook ook mooie foto's
met die duik van tabe zal ik ook wel willen haha:P
groetjes marc -
09 September 2007 - 18:18
Mountainmen:
leuk dat jullie nu wat meer kunnen ondernemen doordat jullie nu vervoer hebben ( auto ).
veel plezier verder en wij lezen jullie verhalen wel verder doei doei -
10 September 2007 - 10:03
Wilmas:
he top he...
afschuwelijk... volgens mij gaan jullie je echt vervelen als je weer terug bent in t saaie koude kikkerlandje hier...
magoed.. geniet maar
en succes met werken (daar hoor ik je niet heel veel over, is dat minder interessant dan die exotische beesten?)
naja... kijk maar onder je muis ;)
groens wilma -
10 September 2007 - 15:23
Anniek P:
Hey jongens!
Weer een super verhaal!! Hihi kan me goed voorstellen sabrina dat je bang was voor de slang!! Ieh ik schrok gisteren zelfs nog enorm van een grote spin! :)
Mooi dat jullie een auto hebben, mooi alles in de omgeving verkennen! En super gaaf dat jullie gaan kamperen in het regenwoud, als jullie dan maar geen slangen tegen komen!! Veel plezier verder maar weer!
Kuss Anniek -
10 September 2007 - 20:45
Va:
Hoi Sab en Tab,
Prachtig verhaal, en wat een mooie foto's. Tabe, ik vind die duik er echt spectaculair uitzien. Hoe diep sprong je wel niet? Had jij dat ook niet gewild Sabrina, weer eens wat anders dan synchroomzemmen. Of natuurlijk samen springen, maar ja vind maar een aboriginal die dan een foto kan nemen.
Veel plezier met het kamperen in het regenwoud, en denk maar aan het liedje "ben niet bang voor de wilde dieren, ben niet bang enz. Wel goed uitkijken jullie.
groeten van Va.
12 September 2007 - 15:33
Feike:
Nou nou die slang ziet dr ook niet eng uit... had je best even kunnen vangen tabe ;)
nee hoor klinkt tof en heb steeds meer zin om ook gewoon ff jaartje pauze te houden en ook australie te bezoeken ofzo ;) lijkt me best wel relaxt...
maarja ga lekker door met die verhaaltjes schrijven, dan weet ik mooi wat jullie allemaal doen en wat ik allemaal mis xD -
13 September 2007 - 14:29
Mudde:
eeuj!
Ziet er allemaal weer tof uit! Doodeng zo'n giftige slang, ik was gauw weer the shark ingerend!!! brrr...
Dat is toch wel het nadeel aan verre landen, vieze dieren :D, haha, maar de rest is natuurlijk wel erg tof en leuk om te lezen! Geniet ervan!!
KUS -
24 September 2007 - 05:41
Tim:
Hey jooo!!!!
Waar blijven de verhalen van de witte zand strand met het nog mooiere blauwe water??? White sandy bitches uuh beaches... haha
Laterss