Op stage downunder
Door: Tabe en Sabrina
Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina
16 Augustus 2007 | Australië, Townsville
Hier weer een berichtje van downunder! Alles gaat hier nog steeds supergoed! We hebben tot nu toe weinig tijd voor heimwee gehad, veel te veel te ontdekken en te zien! Deze keer zal ik iets over mijn stage vertellen, want die is namelijk 3 dagen geleden begonnen….
Goed, ik dacht nu begint dan het echte werk! Maandagochtend ben ik vol goede moed naar CSIRO (http://www.csiro.au/) gelopen. We wonen heel dichtbij, 10 minuutjes, dus dat kon makkelijk, al heb ik me laten vertellen dat ik straks als het zomer wordt echt een douche nodig zal hebben na zo’n inspanning! Ik werd ontvangen door mijn supervisor, en na een gesprekje dat eigenlijk nergens over ging kreeg ik een stapel boeken mee en werd ik naar mijn werkplek gebracht. De eerste dagen kon ik nog niet op de computer en op internet, dus heb ik veel kunnen lezen, wat wel een beetje saai werd op het laatst… Even later kreeg ik een rondleiding. Die was er vooral voor bedoeld om te wijzen waar de brandblussers, veiligheidshelmen, douches, oogspoelingen, en nooddeuren zijn, wat ze hier al niet aan brandpreventie doen!!
Toen het pauze werd kwamen 2 franse meiden van mijn leeftijd vragen of ik met ze wilde meelunchen, dat was erg gezellig en ik maakte meteen al kennis met nog een paar anderen. Ze komen overal vandaan, Europa, Azie en zelfs ook eentje die zelf had gestudeerd in Wageningen! Je staat verbaasd als je hoort hoeveel mensen de universiteit kennen uit Wageningen, tis een klein wereldje!
Verder hebben ze hier op het werk grappige dingen waardoor je vergeet dat je eigenlijk voor een serieuze onderzoeksorganisatie werkt.. Elke dinsdag nemen ze om de beurt een zelfgebakken cake mee en dan hebben we uitgebreid tea-time, gezellig! Al vond ik het minder leuk om me, met rooie kop en alle ogen op me gericht, aan iedereen voor te stellen!! In de pauzes wordt er hier fanatiek tafeltennis gespeeld, er is zelfs een hele competitie aan de gang! Volgende week gaan we the Matrix met zn allen kijken, en oh ja, ik kan hier zelfs wat aan mn conditie doen, want elke dag wordt er een uur Pilates gedaan!
Vanaf gisteren kon ik dan eindelijk aan de slag op de computer, en nu ben ik mijn onderzoek dan ook officieel begonnen. Ik heb er zin in en het is een uitdaging om er iets moois van te maken!
Gisteravond zijn we naar het Cultural Festival geweest in de stad. Samen met wat meiden van Sabrina’s stage hebben we de mooie dansen van de Indiase cultuur kunnen bekijken. Het was een big happening, iedereen was in traditionele kleding uitgedost en er waren veel eetkraampjes met hapjes en drankjes uit allerlei culturen! Misschien heb je wel eens naar een Bollywood film gekeken? (Ina, Harrie?!!) Nou dit was precies zoals het in die films ook is! (Lamp vastdraaien en tegelijkertijd de hond aaien ;) ) We hebben ons wel weer vermaakt, en dat was pas de eerste avond!
Nou dat was het wel weer voor deze keer!
See ya!
Tabe en Sabrina
16 Augustus 2007 - 10:49
Dennis:
Klinkt goed!! Terwijl Sabrina druk is met haar stage ligt Tabe op het strand met z'n surfplankje?!?! -
16 Augustus 2007 - 11:41
Ina:
Haha, net een Bollywood-film? En dat in Australië! Heb jij je leuke moves ook nog laten zien Tabe :-D (de reden waarom je geen shampoo mee mag nemen in het vliegtuig...)
Sabrina, ik ben echt blij dat je al wat mensen kent daar op je stage :-) Gelukkig viel dat mee! Maarre... je mag ons niet vergeten he! Heb je onze lieve-vriendinnen-muismat-voor-ver-weg wel op je bureau liggen???? (ik EIS bewijs!)
Trouwens, niet teveel pauze gaan houden he?! :P
Liefs!
PS: ik mis je wel een beetje hoor, zo met Harriët en Wilma alleen op de lebo is ook niet alles :P:P -
16 Augustus 2007 - 11:45
Robin:
Ey sab,
hier in goningen met de keiweek is het fucking relaxt, allemaal lauwbuizers :P Super vet hier in groningen. Succes met je werk.
x rob -
16 Augustus 2007 - 13:12
Buffel:
He tabe en sabrina,
mooi dat je daar gelijk veel mensen leert kennen. En hebben jullie zelf al mee gedanst? Tabe, je moet hun even het pulp fiction dansje leren. Veel plezier nog.
tjooooooooooo -
16 Augustus 2007 - 15:37
Marjolein:
Wat leuk dat jullie de site zo bij houden! ERg goed!
En goed te horen dat er zo veel te doen is, naast het stage alleen!!!
Zag dat er 'nog' een marjolein t gasten boek getekend had, dus bijdeze,
Groetjes uit Zwolle. ;-) -
16 Augustus 2007 - 16:46
Oudleusen:
he, klinkt gezellig, waren het alleen Indiase dansen of ook europese volksdansen?
Is de Pilates een verplichte bezigheid?
Wat zal Sabrina 's avonds lekker eten als Tabe de hele dag de tijd heeft om wat lekkers te verzinnen????????
Su6 met je stage.
Groetjes -
18 Augustus 2007 - 14:35
Tom:
nou goed te horen dat het daar goed gaat en kan je daar nog een beetje tekeer gaan of heb je alleen maar culturele avonden haha later -
19 Augustus 2007 - 12:54
Frank En Stijn:
Hi mensen met een donders mooi leven.
Leuk om te horen wat jullie bezig houdt. En Tabe ben je al naar Fiji gesurft of stond de wind verkeerd.
Geniet en laat de ozzy style nooit meer los!!!!!! -
20 Augustus 2007 - 09:35
Mudde:
Eeeuj! klinkt allemaal super leuk! Ik email je zo even wat nieuwe foto's! Jullie ook veel foto's blijven maken, hè!!
liefs -
20 Augustus 2007 - 10:59
Anke:
Heej!
Wow, jullie verhalen en foto's klinken echt te gek zeg...! Iedere dag een feestje ;). En super dat jullie een huisje hebben kunnen vinden ook.
Blijf genieten! Groetjes!