Weekje Magnetic Island
Door: Tabe en Sabrina
Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina
08 Augustus 2007 | Australië, Townsville
Na die zware dagen van zoeken naar een huis, zonnen en surfen hadden we wel een weekje vakantie verdient, vonden wij zelf. Hoewel andere steden of de outback al snel een paar honderd kilometer rijden is, hebben wij geluk. Zo'n 8 kilometer voor de kust van townsville ligt het mooie tropische Magnetic Island.
Zaterdag zijn we, na het afzetten van onnodige zooi in ons huisje, als echte backpackers vertrokken naar ons vakantie eiland. Na 20 min varen waren we er al weer, en wat een schitterend eiland. Het eiland bestaat eigenlijk alleen uit rotsbergen met tropische flora en fauna. Er is eigenlijk maar 1 weg op het eiland, van de ene naar de andere kant en zo'n 12 kilometer. Geheel langs de kust natuurlijk met een stuk of drie kleine plaatsjes, die bijna geheel bestaan uit hostels, hotels en andere toeristische winkels. Dat kan ook wel met ruim 320 zon dagen per jaar en een temperatuur tussen 25 graden in de winter en 35 in de zomer. Het grootste gedeelte van het eiland bestond uit national park, beschermd bosgebied zonder wegen.
Onze camping lag, hoe kan het ook anders, vlak bij het strand. Een wandeling van ruim 3 min was er nodig om de verkoelende zee te bereiken. Nou hadden ze niet echt uitgestrekte stranden op dit eiliand, helaas moesten wij het doen met een stuk of 8 afzonderlijke idealistische baaien, waarvan sommige alleen te bereiken via een bospad/ klimpartij door een tropisch stukje woud.
De strandjes zijn als volgd: Palmbomen, blauwe zee, rotsen en tropisch woud langs de baai en achter het strand en nooit meer dan 12 mensen op een strand. dit i.v.m de strenge winter (25+ graden), echt super.
De eerste dag hebben we niet veel bijzonders gedaan. Een beetje rondgekeken en gevraagd wat er allemaal te doen was en natuurlijk op het strand gelegen. s'Avonds uit eten geweest en ons verbaasd over de vogels die je ziet en de geluiden die je overal hoort. Terug bij de tent valt een losse rits op, oh shit! Voor we binnen zijn komt onze buurman naar ons toe: Kijk uit, er zaten 3 possums (soort groot pluizig knaagdier) in onze tent, en waarschijnlijk zit er nog 1 in!
Nou, wij de rits los, hopend dat hij zou schrikken, en kijken. Ja hoor, zat er zo'n beest ons aan te kijken en rustig ons brood op te eten. Wij hadden ons brood in de voortent laten liggen, maar dat was niet slim kwamen wij achter. het halve brood was al weg en, nog vervelender, die beesten onthouden waar er te eten is! Dus toen wij bij kaarslicht nog een wijntje (4 liter voor 3,5 euro, foutje bedankt) dronken en een kaartje legden, kwamen er een stuk of 4 possums langs. Het zijn best schattige beestjes, maar het is een keer leuk geweest. Eenmaal in bed hoor je die beestjes rondsnuffelen, samen met luid gekrijs van tropische vogels, echt een kabaal maar wel lachen.
De volgende dag hebben we meerdere baaien bezocht, beetje het tropische woud bekeken en gerelaxed aan het strand, mooi rustig!
Dag drie was super! We hadden een mini moke, een klein strand autootje (zie foto's), gehuurd! mooi rondscheuren in zo'n bakkie zonder dak en deuren, langs het strand cruisen met na elke bocht weer een super uitzicht! Zo hebben we alle plekjes bekeken. Zoals een rotspartij met rots/berg kangaroes, heel tof, we konden ze zelfs aaien en voeren. Van baai naar baai getoerd met snorkel-shit achterin. Sommige baaitjes hadden namelijk 20 meter voor de kust al koraal, waardoor het snorkelen echt gaaf was om te doen!
Dag 4 de auto helaas weer ingeleverd. Daarna op het strand gelegen met ons tapje wijn, gezellig leuten! Aan het eind van de middag nog een wandeling gemaakt naar een oude leger basis die in die bergen verschuild lag. Deze route was de beste plek om wilde koala's te spotten, maar helaas. De wandeling was prima, het uitzicht weer fenomenaal, maar de koala's waren niet te vinden! Hoewel anderen ze wel hadden gezien, en ons zelfs hadden uitgelegd waar ongeveer, bleven de beestjes voor ons verscholen.
En dag 5, vandaag, zijn we weer terug gegaan, helaas. Nu ons maar even settelen in onze villa, maar we gaan zeker terug! Echt een relaxed tropisch eiland, echt no worries daar!
Tot een volgende keer maar weer, met info over ons huisje en zo!
Später, groetjes ons!
08 Augustus 2007 - 11:23
Buffel:
Schitterende foto's. Wel lachuh van die beesten in je tent. Haha
Veel plezier jullie nog.
tjo -
08 Augustus 2007 - 11:23
Va:
Inderdaad no worries, be happy!
Genieten maar jullie.
groeten van Va.
08 Augustus 2007 - 13:34
Wilmas:
He sabrina (1st:P) en tabe
echt supertof... k ben een klein beetje jaloers he! Jullie zijn echt leuk samen, lol!! k ben net weer terug van vakantie... dus nu begint t harde leven weer...
he sam... ga je nog stage lopen? of niet;)
tot later -
08 Augustus 2007 - 13:51
Ina:
Hey Sabina&Tabe!
Ziet er echt gewéldig uit!
Ongelofelijk.. misschien dat ik toch maar een keertje langs moet komen... :)
Ik ben verder gewoon sprakeloos... :D
Liefs -
08 Augustus 2007 - 19:22
Arjan B.:
Tjo, weer aardig verhaal. Wel knap om die beesten te aaien, maar ja het is dan ook geen chincilla, die vreten je met huid, hooft en haar op. tjow -
09 Augustus 2007 - 00:59
Sabrina:
Hee wilmas, hoezo eerste, had je een wedstrijdje met ien? En wanneer krij ik een mail van jullie met de vakantie verhalen??! en Ien, sprakeloos, maak dat een ander maar wijs :D
Kus -
09 Augustus 2007 - 05:04
Mudde:
Wauw, vet zo'n privé strand!!! Ziet er echt super mooi uit!!! :) -
10 Augustus 2007 - 22:51
Bennie En Ineke:
Geweldig, we zijn net weer van vakantie, ik dacht even jullie site bekijken, leuke verhalen en wat benijden wij jullie. Geniet er nog maar even van totdat je stage en het werken begint.
groetjes vanuit Oudleusen -
11 Augustus 2007 - 11:34
Feike En Kristy:
Leuke foto's! Vooral die possums =D.