Aankomst
Door: Tabe en Sabrina
Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina
27 Juli 2007 | Australië, Sydney
Hier de eerste berichten vanuit Australie!
Maandagvroeg 23 juli zijn we vertrokken naar de andere kant van de wereld... spannend! De reis begon goed, onze te zware en grote tassen konden gewoon gratis mee, en de eerste vlucht was ook prima, eigen videoschermpjes, muziek, films en veel te veel cola... De tweede vlucht was minder, na 5 uur overstaptijd, waar we ons eerste biertje dronken in Chicago en bij de MAC aten (You know what they put on french fries in America in stead of mayo. Ketchup, yeah man, I saw them do it, they fucking drawn them in that shit!) konden we eindelijk aan boord.. In eerste instantie zaten we niet naast elkaar, maar gelukkig wilde iemand ruilen, gevolg was wel dat Sabrina naast een dikke vette amerikaan kwam te zitten, en we kregen nu maar 1 keer cola. In San Fransico moesten we weer overstappen, dit ging prima, de vlucht was niet volgeboekt dus we konden op de beste plaatsen in het vliegtuig zitten, achteraan, 2 stoeltjes, geen buren, lekker naar achter met de leuning en maar pitten!
's ochtends kwamen we op 25 juli om half 7 aan in Sydney, gebroken, met een enorme jetlag! Gelukkig hadden we al gauw een metrokaart gekocht (de duurdere die wij wilden nemen was maar "rubbish" volgens de verkoper en we moesten absoluut de goedkopere nemen wat de helft van het geld scheelde, kijk dat vind je nou nergens in Nederland zo'n verkoper!) Snel een mooi backpackershotel gevonden, en lekker gaan slapen.
's Avonds hebben we geprobeerd in Bondi Beach te komen, de eerste keer hadden we de verkeerde bus, jammer! De tweede keer lukte het wel, maar het was toch een tegenvaller want 's avonds in het donker is er niet zoveel te zien daar op het strand! We hadden een leuk oosters restuarantje uitgezocht, en bestelden wat te eten.. Al gauw kwam het eten eraan, vol goede moed en uitgehongerd begonnen we te eten, lekker met lepel en vork (een mes was er "heel raar" niet te bekennen) totdat we in de gaten kregen dat we wel wat raar aan werden gekeken, bleek dat je het eten in kleine schaaltjes moest opscheppen en het dan moest op eten met stokjes! (oh, vandaar dat die ook nog op tafel stonden ;))
De volgende dag hebben we Sydney verkend. je hebt hier een heel mooi park dat aangelegd is door de aboriginals, je vind hier bomen, planten en dieren die je in Nederland niet tegenkomt, heel mooi!! Het begon al flink warm te worden, dus wij liepen met korte mouw en op slippers, terwijl de Australiers met handschoenen en een muts op over straat liepen! Later in de metro lazen we in een krantje dat het al lange tijd niet zo'n strenge winter meer was geweest, terwijl het toch dik 20 graden was!
Nadat we ook het operahouse hadden gezien, niks niet bijzonderder dan in de boekjes, zijn we naar het wildlife park geweest waar we de eerste koala's en kangaroes hebben gespot (en nog veel meer beesten die we in nederland niet hebben).
's Avonds zijn we met het backpackershotel uit eten geweest, dat was gratis en erg lekker! Ook het bier was gratis, en samen met een aantal andere backpackers hebben we ons vermaakt in de kroeg onder het restaurant. Het was vast een leuk feestje als we niet zo'n last nog hadden van de jetlag..
En nu is het dag 3, straks gaan we opnieuw naar Bondi beach, en we gaan nog naar de blue mountains.
Groetjes Tabe en Sabrina
27 Juli 2007 - 02:04
Tim:
Yo dames!!
Dat gaat allemaal prima zo te horen!!! Binnekort nog vluchtje na townsville en dan kan alles echt gaan beginnen:)?! (tabe, wanneer gaan we die minor nou regelen)
27 Juli 2007 - 06:22
Mudde:
Eeuj!
Klinkt allemaal super zeg! Jammer van die dikkerd! Leuk dat jullie al zo snel wat er op zetten, hou dat vol de komende tijd zodat we goed op de hoogte blijven ;) :D .
Veel plezier met alles!!!
kusss -
27 Juli 2007 - 08:53
Anniek:
Joo!
Mooi dat jullie heel zijn aangekomen daar.. En nu al wat dingen bezocht, leuk man! Geniet er allemaal maar goed van! Wast nog gelukt om met stokjes te eten? Zijn jullie veels te lomp voor! haha!
Nou veel plezier en ik hopelijk trekt de jetlag snel weg..
Kuss
27 Juli 2007 - 09:05
Harriet:
woh wat hebben jullie al veel gedaan in zo´n korte tijd, echt super!
volgens mij wordt dat een en al genieten! -
27 Juli 2007 - 09:12
Elisah:
Hey,
Mooi dat jullie veilig zijn geland :D Mooi dat jullie niet bij moesten betalen voor de bagage! Goed geregeld! Veel plezier daar, succes met bijkomen van de jetlag en Sabrina veel succes je eerste dag op stage!
Liefs Elisah -
27 Juli 2007 - 10:01
Je Brr:
Yo,
wasderallemaalaandehandtannn?
Jullie verhaal klinkt DOPE. Volgens mij is het daar meer lekker buizen dan werken, ofniet dan ;) Misschien, als ik een klein beetje tijd in men overvolle agenda kan maken, zal ik deze website wat vaker checken.
Gegroet zijn degenen met blauw bloed,
Roberrr. -
27 Juli 2007 - 10:17
Frank En Stijn:
Hi toppers
lekker he die verkoop stijl. wen er maar aan dat is het relaxte aan ozzy's !!! Geniet en geniet wij zijn jaloers. (Bij Murphy's aan George Street kun je ook veel eten en goedkoop!!!)
Good on ya guys -
27 Juli 2007 - 10:38
Ina:
Hey lieve Sabrina en Tabe,
Ik wacht al dagen op een berichtje van jullie! Gelukkig vermaken jullie je wel en gaat het goed... Wanneer gaan jullie naar Townsville?
Liefs. -
27 Juli 2007 - 11:40
Marc:
he zo te zien hebben jullie het al naar je zin, veel plezier nog daar groeten uit zwolle -
27 Juli 2007 - 14:25
Han:
hey hey,
Dat gaat lekker daar!!!! Super
super leuk om te horen, ben benieuwd naar de vervolg stories.
Groetjes!!!
27 Juli 2007 - 19:37
Va (Willem):
Hoi Sabrina en Tabe.
Met heel veel plezier en interesse heb ik jullie reisverhalen tot nu toe gelezen.
Gaaf daar he! Het heuvelt en blauwe zee, wat wil je nog meer (zien).
Ik ben erg jaloers op alles wat jullie daar beleven en zien. Ik vind het fantastisch dat jullie ons via jullie site op de hoogte houden van alle belevenissen. Zover weg, en toch heel dichtbij!
Ik kijk met spanning uit naar jullie volgende verhalen.
Heel veel plezier de komende tijd. Benut de tijd goed tot het echte werk (stage-opdracht (Sabrina) en werken (Tabe) begint.
Heel veel liefs en tot horens.
Va
Nice Pics.. Ziet er erg gaaf uit! En dat in de winter...;) -
29 Juli 2007 - 12:42
Linde:
Hee sab en Tab,
klinkt allemaal super!! en de foto's zeggen genoeg, het is daar prachtig.
Veel plezier nog en ik zie uit naar jullie volgende verhalen :D
liefs -
29 Juli 2007 - 13:09
Marjolein:
De eerte paar dagen, en al zo gaaf, leuke foto's al. Geniet er maar mooi van.
29 Juli 2007 - 16:01
Algarvekamp:
Nou mooi verhaal. Nu geen ruzie maken met elkaar he -
29 Juli 2007 - 19:49
Judith:
Hey Sab en Tabe!
Leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien! Volgens mij is het er fantastisch!
Groetjes! -
31 Juli 2007 - 09:29
Buffel:
Keurig. Veel plezier nog -
31 Juli 2007 - 13:38
Leon:
Heey Tabe en Sabrina!
Leuk om te lezen dat jullie goed overgekomen zijn ;) en zo te lezen vermaken jullie je gelukkig daar ook wel :) -
01 Augustus 2007 - 11:33
Pikbek:
Jo dat klinkt goed allemaal hoor! Ik wil er ook wel heen! Ik ben net gister teruggekomen van mijn vakantie en zoals gewoonlijk was die weer veel te kort.. Nu lekker nog even genieten van mijn vakantie in Grunn!
Veel plezier daar en lees snel weer van jullie!
XX Sija
ps. Groetjes van Coen -
01 Augustus 2007 - 17:03
Oma Samson:
Hoi, sabrina en tabe
Oma wenst jullie nog een fijna vakantie
En straks veel succes met je stage, en tabe met zijn werk.
Tabe doe voorzichtig met surfen.
Een dikke pakkerd en heel veel liefs van
Oma Samson -
02 Augustus 2007 - 07:46
Feike:
nice:D -
16 Augustus 2007 - 22:25
Harry En Jonathan:
Hey Aussie nevie en aankomend Aussie nichie,
Leuke site! We werden getipt door pa Sjoerd op de verjaardag van Feike. Leuk om jullie zo te volgen! Enjoy your stay!
groetjes ook van auntie "G" 2 the "erda" en de rest van de Homie's!
Greetz,
Jona en Harry
17 Augustus 2007 - 11:33
Patricia!:
heey tut! + Aanhang!
ziet er tof uit man!
zijn die beesten gewoon mak ofzo?
wanneer begint je stagee?
tabe al werk gevonden!
nou wens jullie nog veel plezier daaro!
in uh verweggiestan!;)
liefs, patricia!