Stage bij CSIRO Townsville
Door: Sabrina
Blijf op de hoogte en volg Tabe en Sabrina
24 Juni 2007 | Australië, Townsville
Zoals jullie wel weten gaan Tabe en ik niet zomaar naar Australie, maar ik ga daar ook nog mijn stage voor ontwikkelingseconomie doen. Veel van jullie hebben al gevraagd wat ik dan precies ga doen, maar voor degenen die dat nog niet weten ga ik dat hier eens eventjes heel mooi vertellen...
Mijn stage ga ik doen bij CSIRO in Townsville. Op dit moment is deze organisatie bezig met een project in Vietnam, en aan dat project ga ik ook meewerken. In Vietnam zijn de mensen niet erg rijk, de huishoudens die ik ga bestuderen leven vooral van de rijstoogst van hun familieboerderij-bedrijfjes. Doordat ze last hebben van een grote rattenplaag verliezen ze soms tot wel 30% van hun winst! Dit is een groot probleem. Om van de ratten af te komen gebruiken ze het goedkoopste middel dat in hun bereik ligt; namelijk rattengif! Een ander probleem dat hierdoor ontstaat is dat de gezondheid van de mensen achteruit gaat omdat ze daar in Vietnam deze ratten ook eten... De oplossing is om andere middelen als rattengif in te zetten tegen de rattenplaag, maar dit kan niet zomaar... De mensen vinden deze alternatieven vaak te duur, waardoor ze op het eind nog minder winst kunnen maken met hun rijstproductie! CSIRO heeft een survey gedaan naar de mogelijkheden voor het implementeren van nieuwe alternatieven tegen de rattenplaag. Mijn taak is om de gegevens die uit deze survey zijn gekomen te analyseren en zo te kunnen bepalen wat de meest efficiente en economisch meest aantrekkelijke oplossing is. We zullen uiteindelijk via farmhousehold-modelling een economisch model kunnen maken voor deze huishoudens in Vietnam waarmee we kunnen bepalen welke alternatieven voor rattengif voor hun het beste werken.
Nou dit was wel heel erg in een notendop verteld wat ik ga doen, maar zo hebben jullie toch een idee zonder dat je een heel lange uitleg hoeft te lezen!
Nou ik heb er in ieder geval erg veel zin in, jullie zullen nog wel van me horen hoe het allemaal gaat!
Groetjes Sabrina